Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8

Pensioen

Uw pensioen is belangrijk. Onzekerheden in de financiële markt en veranderende regelgevingen zijn zeker van invloed op uw persoonlijke situatie.

FinFit Pensioenadvies Soest

 

Vragen als ‘hoe hoog is mijn pensioen’, ‘hoe ziet mijn pensioenoverzicht eruit’, ‘kan ik nog wel op dezelfde voet verder leven na mijn pensioen’……. Allemaal redenen om pensioenadvies in te winnen bij een deskundige. In veel arbeidsvoorwaarden is een pensioen opgenomen, maar het is toch belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. Onzekerheden in de financiële markt en veranderende regelgevingen zijn zeker van invloed op uw persoonlijke situatie.

 

Daarnaast is uw pensioen vaak niet geregeld als u zelfstandig ondernemer bent of directeur. U zult daar dan zelf voor moeten zorgdragen, uw bedrijf is vaak uw pensioen. Maar wat als de markt net is ingezakt als u met pensioen wilt gaan?

 

Daarom is het verstandig nu alvast te starten met een pensioenplan. Zo bent u tijdig voorbereid.

 

Een mooi pensioen is een mooi leven

Na uw werkzame leven wilt u genieten van uw pensioen. Dat betekent dat er dan voldoende inkomen moet zijn naast de AOW. Maar door diverse oorzaken kan het pensioen lager uitvallen dan verwacht.

 

U bent bijvoorbeeld niet uw gehele leven werkzaam geweest bij dezelfde werkgever. Of er is een pensioengat ontstaan door een tijdelijke onderbreking in de werksituatie. En hoe is het met uw nabestaandenpensioen / partnerpensioen gesteld. Zijn er voor u mogelijkheden om met vervroegd pensioen te kunnen gaan. Is banksparen pensioen voor u een mogelijkheid?

 

Ook zou het pensioen lager kunnen uitvallen, omdat werkgevers steeds meer overgaan van een eindloon- naar een middelloonsysteem bij uitkering. Dan is niet het laatstverdiende loon de basis voor uw pensioen, maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend.

 

Uw pensioen is dus een zaak van continue aandacht. Een duidelijk pensioenoverzicht kan voor u een belangrijke ondersteuning zijn. Door veranderende regelgevingen bent u misschien minder goed op de hoogte. FinFit kijkt (als financieel adviseur) samen met u naar uw pensioenopbouw en kan indien gewenst aanbevelingen geven of waar nodig aanpassingen in orde maken. Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk pensioenadvies, maar ook onafhankelijk pensioenadvies. Kom langs voor pensioen advies Soest in onze gezellige kantoor!

Vragen over pensioen?