Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
U bent goedkoper uit met onafhankelijk hypotheekadvies!

Bent u op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Uit onderzoek blijkt dat onafhankelijk hypotheekadvies u veel geld kan besparen.

 

75% van de hypotheken kunnen aanzienlijk goedkoper!

 

De goedkoopste hypotheek; dat zijn passende voorwaarden met de laagste hypotheekrente in de markt. Maar waar vindt u de beste aanbieding? Door nieuwe toetreders is dit minder vaak een traditionele bank.

 

Toch sluit nog altijd een meerderheid van de Nederlanders de hypotheek af bij hun huisbank of een andere ‘bekende naam’. Door alle geldverstrekkers te vergelijken waren ze goedkoper uit geweest. Dit blijkt uit onderzoek van de Hypotheekbond.

 

Daarin heeft de Hypotheekbond 382 hypotheken herbekeken. De conclusie: bij ruim 75% van de consumenten die onlangs een nieuwe hypotheek heeft afgesloten of de hypotheek heeft verlengd, kon de hypotheek goedkoper.

 

 Hypotheek via bank vaak te duur

 

Uit het onderzoek blijkt het renteverschil bij huizenbezitters die rechtstreeks naar de bank zijn gestapt het grootst. De respondenten die kozen voor hypotheekadvies van de bank waren tot 0,67% duurder uit. Dit komt omdat banken enkel de eigen hypotheken adviseren.

 

De kosten voor hypotheekadvies via de bank zijn lager omdat geen vergelijking wordt gemaakt. Dit scheelt zo’n 500 tot 750 euro. Deze afsluitkosten betaalt u tegenwoordig volledig uit eigen zak. Bedenk echter dat een hogere hypotheekrente over een rentevastperiode van 10 jaar of 20 jaar vele malen meer kost. 

 

Goedkoopste hypotheek bij breed assortiment

 

Beter kiest u voor onafhankelijk hypotheekadvies. Opvallend: ook tussen hypotheekadviseurs zijn er renteverschillen gevonden, weliswaar kleiner (tot 0,3%).

 

Deze kunnen worden veroorzaakt door specifieke wensen van de klant. De adviseur adviseert een iets duurdere hypotheek. bijvoorbeeld vanwege een snelle doorlooptijd, lange geldigheid van de offerte of verhuisregeling in de voorwaarden.

 

Het komt echter ook voor dat zelfs een onafhankelijke hypotheekadviseur de laagste hypotheekrente niet kan bieden. Zo is het het nieuwe label Vista Hypotheken niet voor alle hypotheekkantoren beschikbaar. Vergelijk dus niet alleen de kosten voor hypotheekadvies, maar ook het assortiment van de de adviseur.