Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Subsidie om je huis energiezuinig te maken

Dit jaar zijn de subsidies om je huis energiezuinig te maken hoger!

De hoge energieprijzen zijn voor veel mensen nu directe aanleiding om hun woning snel te verduurzamen. Het energiezuiniger maken van je huis kan zomaar bijdragen tot verlaging van je vaste lasten. Je moet alleen wel eerst investeren in energiebesparende aanpassingen. Dat kost geld en dat kan best oplopen. In hoeveel tijd verdien je dat terug, vragen veel mensen zich af.

 

Gelukkig is er goed nieuws; de overheid stelt subsidies beschikbaar. Dat kan al oplopen tot duizenden euro’s en daarmee is je eigen investering opeens een stuk aantrekkelijker.

 

Die overheidssubsidies om huizen duurzamer te maken bestaan al langer. In 2022 is de regeling echter nóg aantrekkelijker geworden. Met de nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je namelijk tot wel 30% van je investering terugkrijgen. Hiervoor was dat maximaal 20%.

Twee maatregelen binnen twee jaar

Uiteraard gelden er wel regels. Zo moet je binnen twee jaar tenminste twee energiebesparende maatregelen treffen. Daarbij kun je kiezen uit vijf typen isolatiemaatregelen en investeren in een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. Ook een aansluiting op een warmtenet telt mee.

 

Verder moet je eigenaar zijn van het huis en er ook zelf wonen. Dat huis mag trouwens geen nieuwbouwwoning zijn. Als je isolerende maatregelen treft, moeten die een minimale isolatiewaarde hebben. Verder geldt er een minimaal oppervlak van 10m2 voor gevel- en spouwmuurisolatie en 20m2 voor bodem-, vloer- en dakisolatie. Gedetailleerde informatie lees je hier.

Hoeveel subsidie kun je krijgen? Bereken het!

Wil je een indicatie van het subsidiebedrag dat jij kunt krijgen? Bereken het dan zelf op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie

Wil je meer weten hoe jij een investering in het verduurzamen van je woning het beste kunt financieren en wat er bij komt kijken? Maak dan een afspraak met me.  Als Erkend Financieel Adviseur ben ik ook Adviseur Duurzaam Wonen. Ik kan je alles vertellen over de mogelijkheden die je hebt om jouw energiezuinige huis zo gunstig mogelijk te financieren. Samen bekijken we je huidige situatie en je wensen. In een persoonlijk en eerlijk advies laat ik je zien wat de beste manier is om in het verduurzamen van je woning te investeren.

Leestips

Meer lezen over verduurzamen van je woning?

Lees dan ook deze artikelen: Hoe EnergieZuinig ben jij? en Energie besparen door te verduurzamen.