Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Restschuld hoeft geen probleem meer te zijn
Restschuld hoeft geen probleem meer te zijn

Restschuld
Er staan nog steeds veel huizen te koop in Nederland. Soms omdat het echt niet anders kan, vaak uit vrije wil. Maar de kans is groot dat het huis na verkoop een restschuld zal houden. Voor veel mensen is dit dan ook een reden om niet aan die volgende stap in hun leven te beginnen. Hoe moet deze restschuld voldaan worden? En kunnen we dan nog wel een ander huis kopen?

Meenemen naar nieuwe woning
Gelukkig is mogelijk om de restschuld van een vrijwillig verkochte woning in een nieuwe hypotheek (bijvoorbeeld een nieuwbouw hypotheek) op te nemen. Een van de kanttekeningen hierbij is wel dat zowel de oude als de nieuwe hypotheek aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet voldoen.

NHG
Volgens de standaard verstrekkingsnormen van een hypotheek met NHG garantie mag u in 2017 maximaal 101% van de waarde van de woning financieren. De restschuld die is overgebleven uit uw oude woning, mag onbeperkt hier bovenop meegefinancierd worden, mits het totaal te financieren bedrag binnen de inkomensnorm blijft vallen.
Geweldig dat de NHG dit mogelijk heeft gemaakt! Het zal een flinke boost aan de woningmarkt geven. Jammer is wel dat de meeste hypotheekverstrekkers het beperken tot 120% van de woningwaarde.

Advies
Wij helpen u graag deze complexe zaken bespreekbaar en begrijpelijk te maken en zoeken hierbij creatief naar de meest geschikte oplossing.