Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Prijs hypotheekadvies fors gedaald
Prijzen voor hypotheekadvies fors gedaald!

In een eerdere blog, hebben we u al verteld over onze Happy Hour Hypotheek. Met deze dienst geven wij al kwaliteitsadvies vanaf € 995,-. Daarmee hebben we niet alleen de markt flink onder druk gezet, maar ook een product gemaakt dat beter aansluit bij de wensen van onze klanten.

De prijs van hypotheek advies is in het laatste jaar zo’n 20% gedaald. De oorzaak van deze daling ligt hoofdzakelijk bij het nieuwe provisieverbod. Daarbij komt dat volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de consument steeds meer onderhandeld over de prijs van het advies.
Waar een hypotheekadvies eind 2012 gemiddeld € 2.166,- kostte, lag de gemiddelde prijs eind vorig jaar al op € 1.749. Michiel Denkers, hoofd toezicht bij de AFM zegt hier over: “Je moet je als consument niet blindstaren op de prijs, want de kwaliteit van het advies is doorslaggevend. Maar deze prijsdaling door de toegenomen concurrentie is natuurlijk wel goed nieuws voor de consument.”

Sinds op 1 januari 2013 het provisieverbod is ingegaan, krijgt u als consument een aparte factuur voor de adviezen van uw financieel adviseur. Dit komt bovenop de aankoop van uw financieel product. Zo ziet u precies wat u betaalt voor het advies en kunt u zelf bepalen of de kwaliteitsverhouding klopt.
Vraag bij de offerte duidelijk naar de diensten die u kunt verwachten voor de advieskosten, zo kunt u het beste bepalen waar u het meeste waar voor uw geld krijgt.