Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Pensioenoverzicht belangrijk bij hypotheekaanvraag

Wat heeft mijn toekomstige pensioen met de aankoop van een woning te maken?

Niet alleen je huidige inkomen en vermogen zijn belangrijk wanneer jij een hypotheek wilt afsluiten. De geldverstrekkers kijken ook graag naar de toekomst, want een hypotheek sluit je af voor langere tijd en daarom is het bedrag dat jij gaat ontvangen van je pensioenverzekering óók heel interessant!

 

Bij een hypotheekaanvraag moet je een aantal documenten aanleveren, zoals bijvoorbeeld een jaaropgave van je werkgever, een dagafschrift met je meest recente salaris en vaak ook je pensioenoverzicht. Zo ziet de hypotheekverlener dat je ook later genoeg inkomen hebt om je kosten te betalen. Ook voor jezelf is het een mooie gelegenheid om te zien hoe je er voor staat.

 

In je pensioenoverzicht kun je vinden welke uitkering(en) je kunt verwachten bij pensionering, maar ook in geval van bijvoorbeeld arbeidsongeschikt. Het is belangrijk om daar ook regelmatig naar te kijken en als het nodig is, je extra te verzekeren.

Waar vind je je pensioenoverzicht?

Je pensioenoverzicht kun je vinden op een website van de overheid: www.mijnpensioenoverzicht.nl waar je kunt inloggen met onder meer je DIGID. Voor de hypotheek vraagt de hypotheekverlener om de brutobedragen van de pensioenen in pdf-vorm aan te leveren.

Waar vind je je pensioenoverzicht?

Hoe download je nu je pensioenoverzicht op de juiste manier?

Dat doe je zo:

  • Ga op je laptop of computer naar de onderstaande website
  • www.mijnpensioenoverzicht.nl
  • Log in met je DigiD-logingegevens.
  • Beantwoord de vragen indien verplicht, zoals onder andere je levenssituatie.
  • Klik verder met de blauwe knop bovenaan: Download Pensioenoverzicht.
  • Klik op : Nederlands PDF
  • Bewaar deze PDF
  • Mail of Print deze PDF om mee te nemen naar je hypotheekadviseur of stuur de PDF per e-mail aan je hypotheekadviseur, samen met de andere gevraagde documenten.

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over de andere documenten?

Neem gerust even contact op. Dan leggen we je uit wat er nodig is voor jouw hypotheekaanvraag en maken we een afspraak voor hypotheekadvies.