Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Overwaarde van uw huis gebruiken als aanvulling van uw pensioen?

Veel gepensioneerden bezitten een huis met tienduizenden of misschien wel zelfs tonnen aan overwaarde, maar hebben niet genoeg aan hun pensioen. Veel oplossingen om de overwaarde van uw huis om te zetten als aanvulling tot het pensioen zijn er niet, maar ze zijn er wel degelijk. De krediet hypotheek of de aflossingsvrije hypotheek zijn beide ideale oplossingen, al moet het inkomen wel hoog genoeg zijn.

 

De krediet hypotheek is in grote lijnen een lening met je huis als onderpand. Het is een van de meest flexibele hypotheken; u kunt er altijd geld uit opnemen en ook weer aflossen. Alleen is er geen sprake van een hypotheekrente aftrek; iets wat bij alle hypotheken om de overwaarde te verzilveren van toepassing is.

 

Als u kiest voor een aflossingsvrije hypotheek, dan kunt u gebruik maken van het voordeel dat u de rente voor een lange tijd vast kunt zetten. Bij een krediet hypotheek is de rente vaak variabel; zo heeft u minder zekerheid over de rentestand en hoeveel u gaat betalen. U kunt ook kiezen voor een vaste rente voor bijvoorbeeld 20 of zelfs 30 jaar vast.

 

Er zit een limiet aan een aflossingsvrije hypotheek. Het is beperkt tot 50% van de waarde van uw woning.

 

Maar toch maakt de aflossingsvrije hypotheek het een stuk eenvoudiger voor ouderen om een hypotheek af te sluiten. Het is duidelijk de goedkoopste optie.