Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Nieuwe gunstigere regeling NHG-hypotheek voor ouderen maakt hogere lening mogelijk

Veel senioren hebben de wens om hun oude huis in te ruilen voor een kleiner appartement. Ondanks het feit dat de gepensioneerden als gevolg hiervan minder hoge maandlasten hebben, wijzen verschillende geldverstrekkers hen toch de deur. Geldverstrekkers willen er namelijk vanuit kunnen gaan dat iemand in staat is zijn hypotheek binnen 30 jaar af te lossen; iets wat voor veel gepensioneerden volgens de oude berekeningen voor onmogelijk wordt gezien.

Gelukkig is dit scenario dankzij een nieuwe manier van berekenen verleden tijd. Geldverstrekkers mogen vanaf nu rekening houden met de overwaarde die de senioren meenemen uit hun ouderlijk huis. Deze overwaarde kan ingezet worden voor een aflossingsvrije NHG-hypotheek, met als gevolg dat de (maandelijkse) lasten lager worden en de ouderen in staat zijn de NHG-hypotheek af te lossen.

Er zit wel een (tijdelijke) ‘maar’ aan dit goede nieuws: wie meteen een afspraak wilt maken bij zijn of haar hypotheekadviseur, moet wel rekening houden met het feit dat nog niet élke adviseur deze nieuwe manier van rekenen in zijn modellen verwerkt heeft. Gelukkig werkt FinFit Financieel Advies al enkele tijd met deze manier van rekenen en heeft het de nodige ervaring en kundigheid in huis u te helpen aan uw nieuwe NHG-hypotheek.

Al benieuwd naar uw mogelijkheden? Wij helpen u graag met het vinden van een passende oplossing dat volledig aansluit op uw wensen en persoonlijke situatie.

Maak gerust een afspraak!