Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Hypotheekrente verder omlaag

Hypotheekrente verder omlaag

De hypotheekrentes zijn nog verder gedaald. Voor veel mensen betekent dit dat nu het ideale moment is om uw hypotheek over te sluiten, ook als uw rentevastperiode nog niet afloopt. Door nu over te sluiten, kunt u de kosten voor uw hypotheek langdurig vaststellen tegen een zeer voordelig rentetarief.
Ook als u er over nadenkt om een huis te gaan kopen, is dit het juiste moment.

Het is goed merkbaar dat het beter gaat met de huizenmarkt als we dat vergelijken met de afgelopen zes jaar. De prijzen van de huizen stijgen nog niet heel hard, maar de berichtgeving vanuit het NVM en Het Kadaster zijn allemaal positief. Ook de economen van diverse banken spreken positief over de huizenmarkt. Er zit weer beweging in en dat geeft kansen.
Zeker voor starters is nu het moment om de huizenmarkt te betreden. Maar ook mensen die, met het oog op de dalende huizenprijzen, eerst een huis hebben gehuurd hebben nu het ideale moment gevonden om hun slag te slaan.

De hypotheekrentes blijven dalen
Op dit moment zitten de hypotheekrentes op een zeer laag niveau. De verwachting is dat dit de komende maanden zo zal STIJGEN. Dit geeft voldoende tijd om nu met uw nieuwe hypotheek (bijvoorbeeld een ondernemershypotheek) of bestaande hypotheek aan de slag te gaan.
De variabele rente is laag, maar in veel gevallen is de rente nog veel lager als je de rente voor een bepaalde periode vast zet. Zo zijn er nu rentes van 1% verkrijgbaar voor een rentevastperiode van 5 jaar. Als u kiest voor 10 jaar blijft het rentepercentage laag met 1,5%.
Duidelijk niet alleen interessant als u een huis wilt kopen, maar ook om uw bestaande hypotheek over te sluiten.

Snel terugverdiend
Bij het oversluiten van een bestaande hypotheek, worden kosten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de boeterente voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek. Maar ook aan kosten voor advies- en bemiddeling, taxatie, hypotheekakten en eventueel de kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Door de opvallend lage rente en daarmee uw dalende maandlasten, zijn deze kosten vaak snel terugverdiend.
Uw hypotheekadviseur of tussenpersoon kan u met een simpel rekensommetje precies laten zien hoe snel u de gemaakte kosten heeft terugverdiend. Hierbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de beschikbare belastingvoordelen.

Wilt u weten of dit ook voor u het juiste moment is om over te stappen of een huis te kopen? Neem dan contact met ons op. We dokteren het graag snel en simpel voor u uit.