Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Hogere hypotheek mogelijk
Hogere hypotheek mogelijk

Hogere hypotheek mogelijk in 2017 of toch niet?
Tweeverdieners

Tweeverdieners kunnen vanaf 1 januari 2017 een hogere hypotheek krijgen. Het tweede inkomen wordt volgend jaar zwaarder meegewogen, zodat een hoger leenpercentage van het inkomen kan worden geleend. Door inkomensstijgingen en koopkrachtmaatregelen kunnen volgend jaar naar verwachting alle inkomensgroepen meer lenen voor de aankoop van een woning.

Vanaf 2017 wordt 60% van het tweede inkomen meegerekend voor de berekening van dit leenpercentage. In 2016 ging dit percentage al omhoog van 33% naar 50%.

Nibud
Het NIBUD budgetinstituut adviseert het kabinet jaarlijks over het maximale bedrag dat consumenten verantwoord kunnen lenen. Nibud kijkt daarbij naar het percentage van het inkomen dat maximaal kan worden betaald aan woonlasten.

Lagere Hypotheek?
Maar let op: Juist omdat het NIBUD aankondigt om een extra kolom toe te voegen in haar financieringslastentabel, zijn in 2017 vaak lagere hypotheken te krijgen. Juist bij de lage rentestanden speelt dit een rol. Laat je onafhankelijk adviseren door een financieel adviseur.