Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Hogere hypotheek mogelijk voor gepensioneerden

De beperkte mogelijkheden voor een NHG-hypotheek maakte het er veel gepensioneerden niet gemakkelijker op. Gelukkig is dit nu verleden tijd; door een verandering in de berekening van de NHG-hypotheek is het nu mogelijk om als senior een hogere hypotheek te krijgen.

 

Veel ouderen hebben de wens om te verhuizen, maar hebben moeite met het verkrijgen van de benodigde NHG-hypotheek. Vaak wordt deze groep mensen belemmerd door de manier waarop de hypotheek wordt berekent; Geldverstrekkers moeten er namelijk van uitgaan dat iemand in staat is zijn hypotheek binnen 30 jaar af te lossen.

 

Dankzij de nieuwe manier van toetsen is het nu voor senioren mogelijk een hogere hypotheek te krijgen. Ouderen nemen vaak de overwaarde van hun vorige huis mee en hebben hierdoor de mogelijkheid om te kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek. Hierdoor liggen de (maandelijkse) lasten veel lager dan bij een annuïtaire of lineaire hypotheek met aflosplicht.

 

Voorheen waren banken genoodzaakt senioren met een laag pensioeninkomen de deur te wijzen omdat zij de hoge lasten van de nieuwe hypotheek niet op zouden kunnen brengen. Maar vanaf nu mogen geldverstrekkers uitgaan van de aanzienlijk lagere lasten die de gepensioneerden daadwerkelijk kunnen betalen als zij kiezen voor een aflossingsvrije NHG-hypotheek. En zo krijgen we met  de seniorenhypotheek met een lager pensioeninkomen de kans om te verhuizen naar hun droomhuis.

 

Wij helpen u graag met het inzicht krijgen in uw situatie en bedenken hier graag een passende en persoonlijke oplossing voor.

Maak gerust een afspraak!