Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Het nieuwe pensioenakkoord

Het nieuwe pensioenakkoord

Het lijkt wel of de kranten het over niets anders meer hebben. Pensioen, pensioenen, pensioenen. Als werkgever komt er van alles op u af. Stil zitten is geen optie, er is werk aan de winkel!
Want één ding is wel duidelijk; de pensioenregeling moet bij de meeste bedrijven aangepast worden en ook nog eens in korte tijd.

Om de pensioenen betaalbaar te houden, is het kabinet in december 2013 overeengekomen het pensioenstelsel grondig te veranderen. Zo gaat de pensioenleeftijd omhoog van 65 naar 67 jaar en zal het maximale opbouwpercentage vanaf 2015 naar 1,875% worden verlaagd. Ook gaan de premies omlaag en komen er speciale pensioenfondsen voor ZP’ers. De overheid verwacht hiermee een jaarlijkse besparing van 3 miljard euro te bewerkstelligen.

Maar welke wijzigingen zijn nu concreet voor u van toepassing?
En wat is hierbij het voordeel voor u en uw medewerkers?

Wij begrijpen dat het lastig is om het overzicht te houden. Met zo veel nieuws zou u geen tijd meer overhouden voor uw dagelijkse werkzaamheden. Daarom vertellen wij u wat u echt moet weten! Wij bieden u de inzichten en handvatten om direct mee aan de slag te kunnen in uw eigen organisatie. Wij, als onafhankelijk pensioen adviseur, kunnen er zelfs voor zorgen dat alle aanpassingen op een begrijpelijke manier aan uw medewerkers worden uitgelegd.