Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Doorbraak voor woningeigenaren met restschuld
Doorbraak voor woningeigenaren met restschuld

Veel mensen denken vast te zitten aan hun huidige woning, omdat de waarde van de woning lager is dan de hypotheek die hiervoor afgesloten is. Men zou graag verhuizen, maar de hoge hypotheek aflossen vormt een lastig probleem en daarmee een begrijpelijke drempel om de stap niet te nemen.
Doordat de hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde van de woning, ontstaat er een verkoopverlies ook wel restschuld genoemd. Dit verlies zal toch betaald moeten worden, waardoor de verkopende partij zelf geld mee zal moeten nemen naar de notaris als het huis overgedragen wordt aan de nieuwe eigenaar. Een bizarre situatie die voor slapeloze nachten kan zorgen.
Daar komt nog eens bovenop dat de schuld uit de woning met verkoopverlies nadelig kan zijn als er opnieuw een hypotheek afgesloten moet worden voor de nieuwe woning.

Goed nieuws!
Er is eindelijk goed nieuws voor woningeigenaren met een restschuld. FinFit heeft voor u een slim doordachte oplossing voor u uitgedokterd in de vorm van een verlieskrediet. Het slimme van deze oplossing zit in de specifieke eigenschappen en de bruto lasten van dit bijzondere krediet. Deze goed doordachte oplossing heeft een aantal voordelen voor u.

– De rente voor het verlieskrediet is beduidend lager dan van de hypotheek.
We laten u tijdens het berekenen van de nieuwe hypotheek (bijvoorbeeld een nieuwbouw hypotheek) zien dat de werkelijke rente die u betaalt voor ons verlieskrediet veel lager (bijna de helft) is dan de wettelijke toetsrente van de hypotheken. Hierdoor mag bij de inkomenstoets voor de nieuwe maximale hypotheek gerekend worden met de veel lagere rente van het verlieskrediet. Hierdoor kunt u een hogere hypotheek krijgen voor uw nieuwe woning.

– U komt nog steeds in aanmerking voor een Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Doordat het verlieskrediet los van de hypotheek wordt afgesloten, kunt u nog steeds in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Het voordeel hierbij is dat u daarmee een fors lagere hypotheekrente kunt verkrijgen. Het afgesloten verlieskrediet telt immers niet mee voor de maximale NHG kostengrens van € 265.000,-

– U kunt bij elke bank een hypotheek afsluiten.
U bent niet afhankelijk van een bepaalde maatschappij, doordat u gebruik maakt van het verlieskrediet om de restschuld mee af te lossen. Op deze manier kunnen wij met u de scherpste hypotheekrente selecteren tegen de beste voorwaarden.

– Er is geen maximum grens voor het verlies krediet.
Wanneer u de restschuld mee zou nemen in de nieuwe hypotheek, wordt de waarde van de nieuwe woning ook meegenomen in de overwegingen van de geldverstrekker. Bij een verlies krediet is hier geen sprake van. We hebben het zelfs voor elkaar gekregen om een verlieskrediet af te sluiten met een woningwaarde van meer dan 115%.

– De rente van de gehele lening is aftrekbaar.
Een ander voordeel is dat de rente voor de gehele lening aftrekbaar is als hypotheekrenteaftrek voor de belastingdienst. Het gehele bedrag mag men in de hypotheekrenteaftrek berekenen.

De voordelen bij het toepassen van een verlieskrediet zijn fors en kunnen oplopen tot enkele tienduizenden euro’s kostenbesparing op de hypotheekrente.
Met deze oplossing blijft alleen de vraag ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen’ nog bij uw verhuisplannen.
We denken graag met u mee in het antwoord op deze vraag. Slim, simpel en compleet voor u uitgedokterd.
Neem contact met ons op om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.