Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
De NHG-grens gaat omlaag, profiteer dus NU

De NHG-grens gaat omlaag, profiteer dus NU.

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en zorgt er voor dat uw geldverstrekker de zekerheid heeft dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald. In ruil daarvoor krijgt u een korting op uw hypotheekrente.
U kunt in aanmerking komen voor NHG als u een lening afsluit voor het kopen van een woning, of als u uw eigen woning wilt verbouwen met het oog op kwaliteitsverbetering.

Aan het verkrijgen van NHG zijn een aantal voorwaarden verbonden. Een van deze voorwaarden gaat over de hoogte van de hypotheek.

Tot 1 juli 2014 kun je een hypotheek van € 290.000,- voorzien van NHG. Na 1 juli komt daar verandering in en wordt de maximale hoogte van de hypotheek, inclusief kosten koper, naar beneden aangepast.
De grens daalt naar een maximum van € 265.000,- . Omdat hier de kosten koper, 6% bijkomende kosten voor notaris, overdracht etc, betekent dit dat de koopsom van uw nieuwe woning nog maximaal € 250.000,- mag bedragen om in aanmerking te komen voor deze garantie.
Bij aankoop van een nieuwbouwwoning (nieuwbouw hypotheek) mag de nieuwe koop- of aanneemsom inclusief maatwerk ook niet hoger zijn dan € 250.000,-.

Heeft u uw oog laten vallen op een woning waarbij u een hypotheek nodig heeft tussen de € 265.000,- en € 290.000,- ?
Dan is nu de tijd om hier serieus mee aan de slag te gaan. U heeft nog tot 1 juli de tijd om er voor te zorgen dat u toch nog gebruik kunt maken van de NHG regeling.

Neem contact met onze hypotheekadviseurs op om uw mogelijkheden te bespreken. We dokteren het graag snel en simpel voor u uit.