Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Hypotheek via crowdfunding nu ook mogelijk in Amersfoort

Crowdfunding hypotheek

 

Wil je als starter een woning kopen en ben je je daarom aan het oriënteren op een hypotheek? Voor starters op de woningmarkt in Amersfoort is er een spannend nieuw alternatief: de crowdfunding hypotheek. Een nieuw soort woningfinanciering waarmee iedereen kan investeren in andermans hypotheek. Hypotheekkantoor FinFit biedt deze nu als eerste aan in Amersfoort. “We vinden het mooi dat deze innovatieve hypotheek nu ook in Amersfoort beschikbaar is”, zo geeft Willem Westerweel van FinFit aan. “En wie droomt er niet van een nóg lagere rente dan de goedkoopste hypotheekrente? Dus die optie willen we kopers natuurlijk kunnen aanbieden.”

 

De Consumentenbond deed onlang een onderzoek naar de crowdfunding hypotheek en de conclusie was dat het ‘een goed doortimmerd concept is’.

 

Hypotheek crowdfunding in samenwerking met Jungo en Aegon

 

De nieuwe hypotheekvorm is een initiatief van start-up Jungo in samenwerking met Aegon. Hoe dat werkt?
Als er veel crowdfunders meedoen, profiteren de huizenkopers van een nog lager rentepercentage. Hiermee worden duizenden euro’s bespaard. Het overige deel van de hypotheeksom wordt gefinancierd door Aegon. Omdat dit tegen een lager risico kan, krijgen de kopers ook een lagere rente. Vrienden en familie, maar ook mensen buiten de kennissenkring van de kopers, kunnen voor minimaal €250 een ‘aandeel’ nemen in de hypotheek. Daarvoor kun je campagne voeren. De kopers krijgen alle hulp van FinFit om zoveel mogelijk investeerders te vinden.

 

Vervolgens los je het gecrowdfunde deel van de hypotheek af in acht jaar. Het voordeel daarvan is dat je rentepercentage een stukje omlaag gaat. Particuliere investeerders en professionele investeerders krijgen dus hun inleg terug in acht jaar, tegen een rente van 2,8 procent. Een aantrekkelijk rendement dus!

 

Hypotheek via crowdfunding wordt door Jungo ook wel de win-win hypotheek genoemd.

 

Altijd verzekerd van een hypotheekbedrag

 

Voorafgaand aan crowdfunding zijn leners verzekerd van hun hypotheekbedrag. Als het gewenste bedrag van de crowdfundingactie niet gehaald wordt, is de korting op de rente lager. Het doel is 20 procent van de hypotheeksom via de crowd te financieren, maar lager kan dus ook. De hypotheek gaat dus altijd door, ook als er uiteindelijk geen crowd investeerders zijn.

 

Crowdfunding hypotheek voor starters in Amersfoort en Soest

Voor starters in Amersfoort en Soest is het niet altijd even makkelijk om een huis en de juiste hypotheek te vinden. Westerweel is daarom blij met de nieuwe optie. “Wij vinden het een slimme constructie, die helemaal past in de tijdgeest. Daarnaast is het ook nog eens de voordeligste optie als je de rente 20 of 30 jaar vastzet. Wij gaan altijd voor echt advies en dokteren graag de beste optie uit voor onze kopers. Met de crowdfunding hypotheek hebben we nu nog meer mogelijkheden voor starters in Amersfoort en Soest.”

 

Meer informatie voer een crowdfunding hypotheek in Soest of Amersfoort? Neem gerust contact op met FinFit! Wij adviseren je graag over een crowdfunding hypotheek, lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek.