Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
VBO-Makelaar wilt bouwkundige keuring verplicht stellen voor een hypotheek

VBO-Makelaar wilt bouwkundige keuring verplicht stellen voor hypotheek

 

VBO-Makelaar zou het liefst zien dat banken een bouwkundige keuring verplicht stellen bij een hypotheek.  Het zou kopers volgens verschillende brancheorganisaties, verhuurders en taxateurs beter moeten gaan beschermen in de huidige huizenmarkt die bijna uit zijn voegen barst.

 

Sinds begin 2018 zit een bouwkundige keuring standaard in een koopovereenkomst. Maar VBO-Makelaar stelt dat veel kopers deze bepaling weglaten om op deze manier meer kans te maken op de woning die ze graag zouden willen hebben. Daarom maakt de brancheorganisatie zich sterk zodat banken een bouwkundige keuring gaan eisen, met als gevolg dat deze niet weggelaten kan worden en het aanvragen van deze als potentiële koper geen belemmering meer is in het onderhandelingsproces.

 

Een bouwkundige keuring verplicht stellen brengt een aantal financiële voordelen met zich mee voor zowel koper als verkoper. Zo wordt de koper beschermd tegen een miskoop en krijgt hij/zij gelijke kansen in het aankoopproces. Als de verkoper de kwaliteit van de woning transparant maakt wordt de aansprakelijkheid voor mogelijke gebreken voorkomen.

 

Onze financieel adviseur geeft graag meer uitleg.