Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
AOW-hypotheek geeft lagere lasten
AOW-hypotheek geeft lagere lasten

AOW-hypotheek voor ouderen: AOW-ers kunnen de hypotheek verrassend verbeteren
Ouderen willen graag in de woning blijven wonen met de AOW-hypotheek.

AOW-hypotheek: ouderen kunnen blijven wonen met lastenverlaging
Wij hebben een verrassende oplossing gevonden waarbij de lasten lager worden. Het is voor ouderen toch mogelijk om een nieuwe hypotheek te krijgen. Soms lukt het ons om de maandlast zelfs met meer dan de helft te halveren!

Ouderen
Ouderen denken dat ze geen seniorenhypotheek meer kunnen krijgen. De kranten staan er vol van. Wij vinden het belangrijk dat ouderen lagere lasten krijgen en niet blijven zitten op de veel te duren hypotheek van de huisbank.

De groep ouderen wordt groter en doordat mensen ouder worden en vaker zelfstandig blijven wonen, verandert hun behoefte. Soms voelen ze zich gedwongen tot verkoop van de woning over te gaan, terwijl er vaak mogelijkheden zijn om de waarde in de woning te verzilveren als aanvulling op het pensioen. Hun vertrouwde bank stelt hier niet aan mee te willen werken. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden.

Traplift
Bij ouderen spelen ook thema’s van woningverbetering en speciale woningaanpassingen. Zij hebben een financieringsbehoefte om bijvoorbeeld een traplift te installeren of beneden een badkamer te installeren, om de begane grond geschikt te maken voor bewoning.

AOW-hypotheek is snel terugverdiend
Bij het oversluiten van een bestaande hypotheek naar een AOW-hypotheek, worden kosten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de boeterente voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek. Maar ook aan kosten voor advies- en bemiddeling, taxatie, hypotheekakten en eventueel de kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Door de opvallend lage rente en daarmee uw dalende maandlasten, zijn deze kosten vaak snel terugverdiend, zo berekend ook de consumentenbond op seniorenhypotheek senioren hypotheek

Uw hypotheekadviseur of tussenpersoon kan u met een simpel rekensommetje precies laten zien hoe snel u de gemaakte kosten heeft terugverdiend. Hierbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de beschikbare belastingvoordelen.

Wilt u weten of dit ook voor u het juiste moment is om over te stappen of een huis te kopen? Neem dan contact met ons op. We dokteren het graag snel en simpel voor u uit.