Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Aanzienlijk goedkoper uit met onafhankelijk hypotheekadvies

Op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Kies dan voor onafhankelijk hypotheekadvies. Uit onderzoek blijkt dat een onafhankelijke hypotheekadviseur voor u geld kan besparen. Maar let op welke adviseur u kiest.

 

 

Maar liefst 75% van de hypotheken kunnen goedkoper!

 

De goedkoopste hypotheek; dat zijn passende voorwaarden met de laagste hypotheekrente in de markt. Waar kunt u de beste aanbieding vinden? Door nieuwelingen op de markt is dit minder vaak een traditionele bank.

Toch sluit de meerderheid van alle Nederlanders nog altijd een hypotheek af bij hun huisbank of bij een andere ‘bekende naam’. Het was voordeliger geweest als ze eerst alle geldvertrekkers zouden vergelijken. Dat blijkt uit onderzoek van de Hypotheekbond.

Daarin heeft de Hypotheekbond 382 hypotheken herzien. De conclusie: bij 75% van de klanten die onlangs een nieuwe hypotheek hebben afgesloten of de hypotheek hebben verlengd, kon de hypotheek goedkoper. 

 

Hypotheek via bank vaak te duur

 

Uit het onderzoek blijkt het renteverschil bij huizenbezitters die rechtstreeks naar de bank zijn gestapt het grootst. De respondenten die kozen voor hypotheekadvies van de bank waren tot 0,67% duurder uit. Dit komt omdat banken enkel de eigen hypotheken adviseren.

De kosten voor hypotheekadvies via de bank zijn lager omdat geen vergelijking wordt gemaakt. Dit scheelt zo’n 500 tot 750 euro. Deze afsluitkosten betaalt u tegenwoordig volledig uit eigen zak. Bedenk echter dat een hogere hypotheekrente over een rentevastperiode van 10 jaar of 20 jaar vele malen meer kost.

Bij Finfit zijn de kosten overigens vaak 500 tot 1000 euro goedkoper. 

 

Goedkoopste hypotheek bij breed assortiment

 

Beter kiest u voor onafhankelijk hypotheekadvies. Opvallend: ook tussen hypotheekadviseurs zijn er renteverschillen gevonden, weliswaar kleiner (tot 0,3%).

Deze kunnen worden veroorzaakt door specifieke wensen van de klant. De adviseur adviseert een iets duurdere hypotheek. bijvoorbeeld vanwege een snelle doorlooptijd, lange geldigheid van de offerte of verhuisregeling in de voorwaarden.

Het komt echter ook voor dat zelfs een onafhankelijke hypotheekadviseur de laagste hypotheekrente niet kan bieden. Zo is het het nieuwe label Vista Hypotheken niet voor alle hypotheekkantoren beschikbaar. Vergelijk dus niet alleen de kosten voor hypotheekadvies, maar ook het assortiment van de de adviseur.

 

FinFit Financieel Advies helpt u aan de voordeligste hypotheek!

 

Bij FinFit bepaalt u samen welke rente het scherpste is.  Finfit betrekt u bij het vergelijken van alle rentes van alle maatschappijen.  Zo krijgt u, de goedkoopste hypotheek, en ook nog precies op maat, naar al uw wensen.