Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
50.000 euro extra hypotheek bij aankoop? Ja dat kan !

50.000 euro extra hypotheek bij aankoop? Ja dat kan!

Er zijn zeer gunstige hypotheek mogelijkheden bij de aankoop van woning met een goed energielabel.  Het hoge energielabel bepaalt tegenwoordig wat je extra mag lenen voor aankoop van een energiezuinig huis.  Al vanaf energielabel D of hoger, heb je de mogelijkheid om meer te lenen voor de aankoop.

Het extra bedrag is gekoppeld aan het actuele energielabel van je woning. Voor woningen met energielabel D of energielabel C is dat € 5.000 en voor woningen met energielabel B of energielabel A is dat € 10.000, met energielabel A+ of energielabel A++ 20.000, met energielabel A+++ € 30.000, met energielabel A++++ of nul -op de meter maar liefst € 40.000 en met een energieprestatiegarantie mag je zelfs € 50.000 meer lenen voor de aankoop!

Hogere maximale hypotheek bij aankoop.

Energielabel van de woning / Hogere lening

Géén energielabel / € 0

Energielabel G / € 0

Energielabel F / € 0

Energielabel E / € 0

Energielabel D / € 5.000

Energielabel C / € 5.000

Energielabel B / €10.000

Energielabel A / € 10.000

Energielabel A+ / € 20.000

Energielabel A++ / € 20.000

Energielabel A+++ / € 30.000

Energielabel A++++ zonder energieprestatiegarantie / € 40.000

Energielabel A++++ met garantie voor minimaal 10 jaar / € 50.000

Nog enkele belangrijke energielabel tips:

Bij aankoop kun je in veel gevallen ook een hogere hypotheek afsluiten, tegen de laagste rente , duurzaamheidsrente. Als je voldoet aan de voorwaarden, dan krijg je een duurzaamheidskorting op de reguliere rente.

Ook bij nieuwbouw krijg je deze extra hypotheek. Je mag hierbij uitgaan van het voorlopige energielabel.

Als je ook nog energiebezuinigende maatregelen neemt, kun je vaak een nóg hogere hypotheek krijgen.  Zie https://www.finfit.nl/nieuws/hogere-maximale-hypotheek-bij-een-slecht-energielabel-ja-dat-kan/

Het vaststellen van je maximale hypotheek was al een moeilijke rekensom en is er door deze veranderingen niet eenvoudiger op geworden. Gelukkig kan ik je erbij helpen. Als Econoom, Erkend Hypotheekadviseur en Erkend financieel Adviseur Duurzaam Wonen, ben ik specialist op het gebied van hypotheken en op de hoogte van alle recente regels. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Lees de reviews!