Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8
Verzilver hypotheek
Als de verkoopprijs van uw woning hoger is dan uw huidige hypotheek dan kunt u aanspraak maken op een verzilver hypotheek
Verzilver hypotheek

Droomt u van een verre reis of een verbouwing, maar laat uw pensioen dit niet toe? Dat is een goede reden om kijken naar een verzilver hypotheek. Een verzilver hypotheek is een hypotheek voor 60-plussers die overwaarde op hun woning hebben. Als de verkoopprijs van uw woning hoger is dan uw huidige hypotheek dan kunt u aanspraak maken op een verzilver hypotheek. Deze hypotheekvorm zorgt ervoor dat u vrij besteedbaar geld heeft, wat handig van pas komt als aanvulling op uw huidige inkomen.

Wat kan FinFit voor u betekenen?
Door het opnemen van overwaarde kunt u uw inkomen aanvullen. FinFit bekijkt graag of dit de beste optie is in uw situatie en bij welke hypotheekverstrekker u het beste de verzilver hypotheek kunt afsluiten. Aan het afsluiten van een verzilver hypotheek zitten namelijk bepaalde voorwaarden. Voordat we een hypotheek afsluiten weet u dan ook precies wat u maximaal aan besteedbaar inkomen erbij krijgt én tegen welke rente. Bij de omkeerhypotheek betaalt u zelfs helemaal geen rente!

Waarom kiest u voor verzilver hypotheekadvies van FinFit:

  • Ons eerste hypotheekadvies is altijd vrijblijvend en kosteloos.
  • U hoeft zelf niet meer hypotheekverstrekkers te vergelijken, dat doen wij voor u!
  • We zijn servicegericht, academisch geschoold en altijd up-to-date.
  • U kunt bij ons uw verzilver hypotheek afsluiten.
  • Bij ons betaalt u nooit teveel. We verzekeren u van het scherpste tarief zonder extra kosten zoals afsluitkosten en bemiddelingskosten.

Bij FinFit willen we graag dat u kunt blijven wonen in uw huis en de overwaarde van uw woning kunt benutten. U kunt bij ons op advies rekenen, vanaf de maximale verzilver hypotheek berekening tot na het afsluiten van uw hypotheek. Hierdoor weet u altijd precies wat de looptijd van de hypotheek is, welke vaste rentepercentage u betaalt en op hoeveel extra inkomen u kunt rekenen.

Verschillende invullingen van een verzilver hypotheek
De inkomsten van een verzilver hypotheek kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het is per kredietverstrekker afhankelijk hoe u het geld moet besteden en welke vrijheid u heeft bij de eigen invulling. Zo kan het zijn dat u bij aanvang aan moet geven hoe u het geld gaat besteden. Bij andere hypotheekverstrekkers moet u aangeven wat u met 50% van het bedrag gaat doen. De rest van het bedrag mag u dan naar eigen inzicht uitgeven. Daarnaast is het ook per verstrekker verschillend hoe u het bedrag krijgt. U kunt het hele bedrag namelijk in één keer opnemen, in een paar termijnen of zelfs maandelijks. Wat de beste manier van opnemen is, zoeken we graag voor u uit. Met onafhankelijk financieel advies van FinFit kunt u de overwaarde verzilveren en heeft u vooraf een goede bestemming voor het opgenomen bedrag.

Hypotheek advies op maat van FinFit
FinFit is al jarenlang hypotheekadviseur met persoonlijk advies toegespitst op uw situatie. Wilt u de overwaarde van het huis opnemen zodat u altijd beschikt over voldoende inkomen? We zoeken graag uit welke mogelijkheden voor ouderen het beste bij uw wensen passen. Na onderzoek ontvangt u advies over de beste hypotheek naast uw bestaande hypotheek.

Zit u eraan te denken om een verzilver hypotheek af te sluiten, maar heeft u nog veel vragen? We adviseren u graag. Als hypotheekadviseur zijn wij een neutrale partij die kijkt naar de voordelen en nadelen van het afsluiten van deze tweede hypotheek. We kijken naar uw huidige levensstijl, maar ook naar de toekomstige levenssituatie. Hierdoor zorgen we voor de beste financiële situatie voor nu én later. Kom langs bij ons op kantoor in Soest of plan een afspraak in waarbij we bij u op bezoek komen. Woont u niet in de provincie Utrecht? Dan kunnen we u ook telefonisch of per e-mail te woord staan.

Vraag over verzilver hypotheek?