Advies op maat
Terugbelservice
Onze klanten geven ons een 9.8

Tweede hypotheek

Wilt u een tweede hypotheek afsluiten? Lees hieronder de mogelijkheden bij FinFit financieel advies!

Tweede hypotheek

Wat is een tweede hypotheek? Een tweede hypotheek kunt u bovenop uw bestaande hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek kunt u gebruiken wanneer u uw woning wilt verbouwen. Bijvoorbeeld bij een badkamer verbouwing, keuken verbouwing of uitbouw. Zo’n verbouwing kost u een grote som geld, wat u wellicht niet direct tot uw beschikking heeft. Met een 2e hypotheek kunt u extra geld vrijmaken voor de verbouwing of onderhoud van uw huis. Daarnaast kunt u de hypotheek gebruiken voor een tweede huis, auto of boot. Meer informatie over een tweede hypotheek? Leest u dan verder!

Waarom kies je voor FinFit?

  • Ons eerste hypotheek advies is vrijblijvend en kosteloos.
  • U hoeft niet alle banken af te lopen, want we hebben de kennis over de nieuwbouw hypotheken van alle banken en kunnen adviseren welk product het beste bij jouw wensen aansluit.
  • We zijn servicegericht, academisch geschoold, altijd up-to-date en geven u alle aandacht die u nodig hebt.
  • Wij hebben geen afdracht verplichting. Bij de bekende franchiseformules moet de adviseur 1000 euro afdragen aan het hoofdkantoor. Zonde van je dure spaargeld! Daarom hebben wij een uniek tarief dat behoort tot het scherpste van Nederland.

Tweede hypotheek afsluiten
Een tweede hypotheek afsluiten kan met een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Wanneer u een tweede hypotheek afsluit met één van deze twee hypotheekvormen én daarbij kunt aantonen dat u het extra geld gaat gebruiken voor de verbouwing van uw woning, is de rente fiscaal aftrekbaar.

 

Wilt u de extra hypotheek gebruiken voor het kopen van bijvoorbeeld een auto? Dan is de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar. Ook bij een tweede huis kopen, zoals een recreatiewoning, is de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar.

Waar moet u rekening mee houden bij een tweede hypotheek?
Niet iedereen kan zomaar een tweede hypotheek afsluiten. Bij de tweede hypotheek wordt, net als bij de eerste hypotheek, gekeken naar een aantal factoren zoals:

 

  • Uw inkomen
  • Uw huidige hypotheek
  • De overwaarde van uw woning
  • Uw plannen met de tweede hypotheek

 

Wilt u de maximale hypotheek berekenen? Kom dan eens langs bij FinFit in Soest. Wij kunnen u meer informatie geven over tweede hypotheek berekeningen.

Waarom zou u een tweede hypotheek afsluiten?

Het voordeel van de 2e hypotheek is dat u ten opzichte van de persoonlijke lening een lagere rente betaald. Daarnaast is de hypotheek in sommige gevallen aftrekbaar van de belasting.

Tweede hypotheek afsluiten bij FinFit

Uiteraard krijgen wij regelmatig de vraag: “Hoeveel kan ik lenen voor een tweede hypotheek?” Deze vraag beantwoorden wij graag voor u. Wij lopen er stap voor stap met u doorheen. Daarna kunnen wij de tweede hypotheek aanvragen voor u.

 

Vraagt u zich af of u een hypotheek kunt krijgen? Of wilt u een woning kopen zonder vast contract? Wij kunnen u adviseren over diverse soorten hypotheek. We geven onder andere onafhankelijk hypotheekadvies over de seniorenhypotheek, startershypotheek, verzilver hypotheek, zzp hypotheek, nieuwbouw hypotheek, overbruggingshypotheek, spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek, hypotheek met BKR en de generatiehypotheek.

 

Neem gerust contact met ons op of kom eens bij ons langs in Soest!

Vraag over een tweede hypotheek?